Creare Conținut SEO

servicii creare continut seo

Ce înseamnă crearea de conținut SEO?

Crearea de conținut SEO reprezintă factorul principal de clasificare în motorul de căutare Google. De aceea este esențial ca acesta să fie original și de înaltă calitate.

Aceasta implică un proces complex de planificare, dezvoltare și optimizare a conținutului ce are ca scop îmbunătățirea vizibilității unui site web în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare (SERP). Acest tip de conținut este proiectat nu doar pentru a satisface nevoile și interesele publicului țintă, dar și pentru a respecta algoritmii Google, pentru a obține o poziționare mai bună.

Principii de bază în crearea de conținut SEO:

 1. Cercetarea Cuvintelor Cheie: Identificarea cuvintelor și frazelor relevante pe care publicul țintă le folosește pentru a căuta informații online, produse sau servicii similare celor oferite de site-ul în cauză. Această etapă este crucială pentru a asigura alinierea conținutului cu interesele și nevoile utilizatorilor.

 2. Optimizarea pentru Cuvinte Cheie: Integrarea inteligentă și naturală a cuvintelor cheie selectate în titluri, meta-descrieri, headere (H1, H2, etc.), și în corpul textului, pentru a crește relevanța conținutului în ochii Google.

 3. Crearea de Conținut Valoros: Generarea de articole, ghiduri și tutoriale care abordează direct întrebările și nevoile audienței. Aceasta implică crearea de materiale care nu doar informează și educă, ci și demonstrează expertiza site-ului, crescând încrederea și autoritatea acestuia în nișa sa. Prin focalizarea pe calitate și relevanță, conținutul contribuie esențial la stabilirea unei relații de încredere și durabile cu utilizatorii.

 4. Experiența Utilizatorului (UX): Optimizarea structurii și formatării conținutului pentru a îmbunătăți ușurința de citire și navigare pe site. Includerea de elemente vizuale, cum ar fi imagini, infografice și videoclipuri, poate îmbogăți experiența utilizatorului și reduce rata de respingere.

 5. Optimizarea pentru Dispozitive Mobile: Asigurarea că site-ul și conținutul său sunt complet accesibile și ușor de navigat pe dispozitivele mobile, având în vedere că cea mai mare proporție a căutărilor online se efectuează de pe acestea.

 6. Link Building Intern și Extern: Utilizarea linkurilor interne pentru a îmbunătăți navigația pe site și a încuraja petrecerea mai mult timp pe acesta, precum și obținerea de linkuri externe de la site-uri autoritare pentru a crește credibilitatea și autoritatea domeniului.

 7. Analiza Performanței: Monitorizarea performanței conținutului cu ajutorul unor instrumente precum Google Analytics și Google Search Console, pentru a evalua eficacitatea strategiei SEO și a identifica zonele care necesită îmbunătățiri

5 motive pentru care scrierea de conținut este importantă pentru SEO

SEO este, de fapt, despre marketing-ul de conținut. Și, din moment ce scrierea de conținut este indispensabilă pentru orice efort autentic de marketing de conținut, putem spune cu siguranță că SEO este de fapt despre scrierea de conținut. 

 1. SEO are nevoie de o utilizare strategică a cuvintelor cheie și a termenilor de căutare
  Deși s-au făcut progrese mari în ceea ce privește clasificarea paginilor web și a postărilor de pe bloguri în funcție de adevărata lor valoare, cuvintele cheie sunt încă importante. Îți poți da seama de importanța cuvintelor cheie prin faptul că clasamentul tău depinde de faptul de folosirea sau nu a cuvintelor cheie sau una dintre alternativele acestora în titlul paginii web sau al postării de pe blog.
  Numai prin scrierea strategică a conținutului poți utiliza cuvintele cheie potrivite pentru a satisfice cerințele Google. Dacă nu există conținut, îți este foarte greu să te poziționezi pentru cuvintele cheie potrivite.

 2. Validarea socială poate fi obținută doar datorită unui conținut de calitate
  Există multe pagini web și articole de blog ce se clasează bine datorită validării sociale pe care au reușit să o atragă în ciuda unui conținut de calitate inferioară. Dar acest lucru poate fi obținut doar prin forță brută și mulți bani. Pentru o afacere mică sau mijlocie, singura modalitate prin care poți obține validare socială este prin scrierea de conținut de calitate.
  Atunci când conținutul tău este excelent, când oferă valoare, când oamenii găsesc ceea ce caută prin conținutul tău, aceștia tind să se implice în conținutul tău prin intermediul rețelelor sociale și al site-urilor de socializare. Atunci când aceștia distribuie link-urile tale pe paginile lor (Facebook, Instagram, etc.), Google vede aceste acțiuni ca fiind o validare socială și apoi folosește această validare pentru a vă clasifica link-urile.
 3. Legăturile de back link de calitate pot fi obținute doar datorită unui conținut de calitate
  Legăturile de tip back link sunt, de asemenea, o formă de validare socială, dar nu trebuie neapărat să te concentrezi pe rețelele sociale și pe site-urile acestora pentru a obține back link-uri.
  De ce ar dori oamenii să facă un link către site-ul sau blogul tău? În afară de faptul că, uneori, poți plăti site-uri și bloguri pentru a distribui link-uri către site-ul tău, în majoritatea cazurilor, oamenii distribuie link-uri către tine pentru că apreciază ceea ce publici.
  Google vede acest lucru ca pe o validare, iar algoritmii săi folosesc această validare pentru a-ți clasifica paginile web și postările de pe blog.

 4. Pentru a clasifica site-ul tău web și link-urile individuale, Google are nevoie de conținut
  Aceasta este o logică simplă. Dacă nu ai conținut, ce va clasifica Google? În Google Images, Google clasifică imaginile, în Google Video, Google clasifică videoclipurile și, în același mod, în secțiunea normală a Google, Google clasifică textul, conținutul scris.
  Acesta este motivul pentru care scrierea de conținut este esențială pentru SEO-ul tău, și anume îi oferă lui Google ceva de clasat. De asemenea, îi spune lui Google pentru ce cuvinte cheie și termeni de căutare ar trebui să fie clasat conținutul tău.

 5. Redactarea conținutului contribuie la factorul “Realizarea sarcinii de căutare”
  Aceasta este o nouă tendință în creștere: conținutul tău servește vreun scop? Realizarea sarcinilor de căutare devine un nou cuvânt la modă pe internet, în special în cercurile de marketing de conținut și SEO.
  În curând, Google va clasifica conținutul tău în funcție de adevăratul scop pe care îl rezolvă. Un utilizator ar trebui să poată găsi exact ceea ce caută atunci când folosește motorul de căutare Google. Google lucrează la un algoritm care va fi capabil să afle dacă oamenii sunt capabili să găsească exact informațiile de care au nevoie pe link-ul tău. Dacă da, poziționarea ta va începe să se îmbunătățească, iar dacă nu, poziționarea ta va începe să se deprecieze.

Beneficii SEO suplimentare aduse de crearea de conținut

 • Oamenii se atașează în mod voluntar la conținutul tău.
 • Oamenii au mai multe motive pentru a se atașa la conținutul tău, deoarece le oferi o gamă largă de subiecte și domenii de interes.
 • Există mai multe șanse ca conținutul tău să fie distribuit pe rețelele sociale.
 • Cu un conținut de înaltă calitate, oamenii petrec mai mult timp pe site-ul tău, ceea ce îi comunică lui Google că ai un conținut de calitate și relevant.
 • Scrierea de conținut îți amplifică eforturile de marketing de conținut și acest lucru, la rândul său, îți îmbunătățește poziționarea în Google.
 • Clasamentele organice obținute datorită scrierii de conținut de calitate durează mai mult și atrag mai mult trafic, deoarece oamenii preferă să viziteze site-urile care apar în mod organic, mai degrabă decât cele promovate prin publicitate.

Într-o vreme SEO exista izolat, însă nu mai este cazul. În prezent, SEO este suma totală a întregii distribuiri a marketing-ului tău de conținut. Fără un conținut excelent, nu poți spera niciodată să te bucuri de o bună poziționare în motoarele de căutare. Cu fiecare lună care trece, scrierea de conținut devine din ce în ce mai importantă pentru SEO.

Descoperă strategia ta de Conținut

Completează formularul nostru pentru o consultanție SEO gratuită și hai să începem împreună călătoria spre succesul tău online!
Scroll to Top